Tietoa koruista

Arthropoda-malliston korut ovat laadukasta käsityötä.

Korut valmistetaan täysin suomalaisena käsityönä. Jokaisella korulla on oma, yksilöllinen vivahde: Kahta täysin samanlaista tuotetta ei ole.
Korut valmistetaan alusta lähtien pitkäaikaiseen käyttöön. Hennoimmatkin rakenteet on mietitty ja tehty kestämään kulutusta. Osa osista saattaa vääntyä käytössä eri asentoihin, esim. siivet, mutta tämä on tarkoituskin. Näin jokaisesta korusta muokkautuu aikojen saatossa kantajansa näköisiä, ainutlaatuisia tuotteita.

Leimoista

Tuotteet leimataan jalometallilainsäädännön mukaisilla leimoilla: Rekisteröidyllä nimileimalla, pitoisuusleimalla sekä mahdollisuuksien mukaan käsityöleimalla. Eli hopeatuotteista löydätte leimasarjan PLOP (tekijän rekisteröity nimileima), 925 (pitoisuusleima) ja mahdollisesti tekstin “käsityö”. Leimojen pohjamuoto on hopeatuotteissa suorakaide, lukuunottamatta käsityöleimaa joka saa olla ilman pohjamuotoa.

Kultatuotteissa vastaavat PLOP, 585 ja käsityö. Leimojen pohjamuoto kultatuotteissa on ovaali.

Lisää tietoa leimoista ja lainsäädännöstä löydätte:

Suomen kultaseppien liitto (www.suomenkultaseppienliitto.fi)
Tukes (www.tukes.fi)

Mitä materiaalimerkinnät tarkoittavat?

Tuotesivuilla on kerrottu korujen materiaalikoostumukset.

Hopeaseos on 925 ‰ hopeaa eli 925 tuhannesosaa hopeaa ja loput tuhanteen asti kuparia (materiaaliseos tunnetaan myös nimellä sterling silver). Seos ei sisällä nikkeliä.
Keltakultaseos on 585 ‰ kultaa (tunnetaan myös 14 K kultana), eli 585 tuhannesosaa kultaa ja loput tuhanteen asti kuparia ja hopeaa. Seos ei sisällä nikkeliä.
Valkokultaseos on 585 ‰ palladiumvalkokultaa (14 K). Seos sisältää hienokullan, hopean ja kuparin lisäksi valkoisen värin antavaa palladiumia. Eli tämäkään seos ei sisällä nikkeliä.

Tummennettu hopea on 925 ‰ hopeaa joka on tummennettu kemiallisesti. Väri on tumma harmaanmusta. Väri ei irtoa vaatteisiin eikä iholle. Tummennos kuluu käytössä hitaasti pois (naarmut yms.) ja alta tulee esiin hopea. Tämä on täysin normaalia kulumista ja tuo vain paremmin esille niveljalkaisten kolmiulotteisuutta.

Arthropodan tuotteet toimitetaan laadukkaissa, puisissa lasikantisissa puurasioissa, joissa on takana taulukoukut. Rasioita voi käyttää korujen säilytyksessä sekä esillepanossa.

Miksi hopea tummuu? ja muuta korutietoa:
Vinkkejä korujen puhdistamiseen ja tietoa koruista löydät Syyshetken sivuilta. Myös  Suomen kultaseppien liiton ja Tukes:n sivuilta löydätte jalometallikoruista yleisesti tietoa.

_DSC8083-Edit